baslikyeni.jpg

Yıllardan bu tarafa süre gelen hayvancılık politikalarında yanlışlar üzülerek söylemek gerekir ki hala devam ediyor. Baba ocağında yaşamak için çaba harcayan, emeğini yok saydığı halde karşılığını göremeyen üreticinin, son açıklanan süt fiyatlarına Artık Bu Kadarı da Fazla demekten başka çaresi kalmamıştır.

Yem fiyatlarındaki ve diğer girdilerdeki fiyat artışının önlenememesinin çözümü, süt fiyatındaki reel fiyatı uygulatmama politikası asla olmamalıdır. Gıda Komitesi bu politikadan kesinlikle vazgeçmelidir.

Enflasyon artışının sorumlusunun tek başına üreticiymiş gibi bir algı yaratarak, üreticiyi tüketici ile karşı karşıya getirmenin de son derece yanlış ve haksız bir davranış olduğu ortadadır.

Süt desteklemesinin ödenebilmesi için sigorta zorunluluğunun uygulamaya konulması, üreticiye ciddi bir maliyet getirmiştir. Hem süt fiyatlarından hem de ödenen destekleme miktarından yakınan üreticiye ek bir maliyet yüklediği de gözden kaçırılmamalıdır.

Özellikle yem başta olmak üzere, girdi fiyatlarındaki artıştan üreticinin etkilenmeden üretimini sürdürebilmesini sağlamak, yüzümüzü üreticiye döndüğümüzde çok zor olmasa gerek.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                15.01.2024, Erol AKAR

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Saturday the 27th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates