baslikyeni.jpg

Birliğimizin 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 13.06.2015 Cumartesi Günü Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.Tek liste halinde gidilen seçimde, mevcut başkan Erol Akar, 2 yıllığına tekrar başkanlığa seçildi.

Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Toplantımıza Türkiye Milli Koop. Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı, Köy Koop Merkez Birliği Genel Başkanı Yakup Yıldız, Orkoop Merkez Birliği Genel Başkanı Cafer Yüksel Köy Koop Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı M.Barış Aydın,  Orkoop Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcıları Sabri Özgün  ve İdris Şenel, Bursa Köy Koop Birlik Başkanı Erdoğan Yıldız, Zonguldak Köy Koop Birlik Başkanı Bayram Cüra, Köy Koop Merkez Birliği Genel Müdürü Turgay Solmaz, Orkoop Merkez Birliği Genel Müdürü Erdem Kaplan, Bursa Köy Koop Birliği Hukuk Danışmanı Kemal Aslan, DGRV Türkiye Temsilciliği Proje Koordinatörü İfakat Gürkan, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, GTH İl Müdürü Osman Yaman, Orköy Şube Müdürlüğünden Ziya Tekşen, GTH Taşköprü İlçe Müdürü Mesut Şallı, SFC Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu, Kastamonu Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Serdar İzbeli, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Aktaş ve Kooperatiflerimizin temsilcileri katılmışlardır.

Türkiye Milli Koop. Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı’nın Divan Başkanlığını yaptığı toplantımızda Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporları ile Bilanço, Gelir-Gider hesapları okunup ibralar gerçekleşmiştir. Daha sonra görevinde 20. yılını geride bırakan Birlik Başkanımız Erol Akar’a ve oyıllarda üreticinin kooperatifleşmesi ve Birliğimizin bugüne ulaştığı hizmet kapasitesine gelmesinde önemli rol oynayan kooperatif başkanlarınaTeşekkür Plaketleri verilmiştir.

Tek liste halinde girilen seçimde, mevcut Birlik Başkanımız Erol Akar, 2 yıllığına tekrar Birlik Başkanlığına seçilmiş, yeni yönetim kurulu S. Özcan Özdemir, Şevket Yerli, Celal Çetinkaya ve Nafiz Çıkrık’tan oluşurken, Denetim Kurulu ise Sadık Söylemez, Ahmet İhtiyar ve Bayram Bakırcı’dan oluşmuştur.

Gündemdeki diğer konuların görüşülmesinin ardından, gündemdeki diğer maddeler görüşülmüş, İyi dilek ve temennilerle Genel Kurulumuz sonuçlanmıştır. 


 Genel Kurulda konuşan Erol Akar, sütün pazarlanmasında sağlıklı ve güvenli bir pazar oluşturulmasına, üreticinin emeğinin en iyi şekilde değerlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Süt pazarlama faaliyetlerine ilk başladığımız günlerden bu tarafa daha gelişmiş bölgelerde ve ülkelerde olduğu gibi kooperatifleşmenin sağlanması ve soğuk zincirin oluşturulması yönünde çalışmalar sürdürdük. Birliğimizce kooperatif köylü işbirliği ile ve değişik kuruluşlardan sağlanan desteklerle kurulan süt toplama merkezleri ile ilimizde 120 tonu aşkın kapasiteye ulaşan bir soğutma zinciri ile çok önemli bir alt yapı oluşturuldu. Ayrıca hayvancılığın ve sütçülüğün geliştirilmesinde örgütlü yapıların gerekliliği kaçınılmazdır. Sütte kalitenin artırılmasında ve kayıt altına alınmasında bu yapıların ciddi görevler yüklenmesi gerekmektedir. Nitekim bakanlıkça yayınlanan destekleme kararnamelerinde örgütsüz üretici desteklenmemektedir. Birliğimizce yapılan çalışmalar sonucu üreticiye ödenen desteklemeler konusunda hem kooperatif ortaklarımıza hem de ilimiz ekonomisine önemli katkı sağladığımızı düşünüyoruz” dedi.

Erol Akar, geçtiğimiz yıl birliğinden gelir gider durumuna da dikkat çekerek, 356 bin TL kar elde ettiklerini kaydetti. (İHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014 yılı olağan genel kurulumuzdan kareler.....

Posted by Kastamonu Köy Koop on 15 Haziran 2015 Pazartesi
 

Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (Köy-Koop) Başkanı Erol Akar, güven tazeleyerek...

Posted by Kastamonu Köy Koop on 15 Haziran 2015 Pazartesi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Friday the 19th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates