baslikyeni.jpg

Kastamonu ormancılığı ve orman sanayisinin ekonomik, ekolojik, sosyal ve siyasal alanlardaki sorunlarının çözümü, eğitim, kültür, sosyal alanlarda işbirliği ve planlamalar yaparak birlikte projeler üretmek ve Kastamonu ormancılığı, orman sanayisinin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlayabilmek amacıyla Kastamonu Ormancılık Çalışma Grubu oluşturuldu.

Özel sektör olarak Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ. ile SFC Entegre Sanayi ve Ticaret AŞ., sivil toplum kuruluşları olarak Orman Mühendisleri Odası, Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (Köy-Koop), Devlet kurumu olarak Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, üniversite olarak Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi temsilcileri kurumlarını temsilen Kastamonu Entegre’de ilk toplantı düzenlendi.
 
Toplantıda alınan kararlar şu şekilde:
- İş bu çalışma grubu asgari 2 ayda 1 toplanacaktır.
- Her toplantıda bir sonraki toplanılacak kurum ve toplantı tarihi belirlenecektir.
- Toplantıda alınan kararlar toplantı sonunda tutanağa bağlanarak taraflara teslim edilecektir.
- İş bu çalışma grubuna zaman içinde yönetim kurulunda ortak temsil edilen ve dönem başkanlığı ile yönetilen dernek veya platform statüsü kazandırılmaya çalışılacaktır.
- İl gündeminde olan ve grubun alanını ilgilendiren konular için uzman kişilerden oluşan çalışma grupları oluşturularak istişare ile ortak görüşle ulaşılması sağlanacaktır.
- Uygun zamanlarda ortak sosyal ortamlar oluşması sağlanarak tarafların tanışma, kaynaşma ve birlikteliğin artırılması sağlanacaktır. (İftar yemeği, ağaç bayramı, ormancılık günü kutlamaları vb.)
- Uygun zamanlarda yerel ve ulusal alanda uzman, yönetici vb (siyasetçiler, öğretim üyeleri, birimlerin genel müdürleri, devlet adamları vb.) kişiler davet edilerek panel, konferans, sempozyum benzeri organizasyonlar düzenlenerek tarafların birlikteliği sağlanacaktır.
- Zaman içinde çalışma grubu faaliyetlerinin yerel ve ulusal paydaşlara duyurulması için bülten, broşür, dergi ve benzeri yayınlar hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.
- Gerekli görülen hallerde taraflardan biri acil toplantı çağrısında bulunabilecektir.
- Gerekli görülen hallerde diğer kurumlar ile irtibata geçilerek davet edilip teknik destek, bilgi alınacaktır.
Çalışma grubu, bir sonraki toplantısını Nisan ayının ikinci yarısında Kastamonu Köy Koop’ta gerçekleştirecek.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Saturday the 20th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates