baslikyeni.jpg

Adana’nın Seyhan ilçesinde önemli bir etkinliğe imza atıldı. Seyhan Belediyesi, Seyhan Kent Konseyi, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Seyhan Ziraat Odası tarafından “Kooperatifçilik Çalıştayı-Forumu” düzenlendi. Çalıştay ve foruma konuşmacı olarak kooperatifçilik alanında uzmanlaşmış önemli isimler katıldı. Moderatörlüğünü Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Abdullah Aysu’nun yaptığı etkinlikte Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Uzmanı Bilge Öztürk, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Haydar Şengül, Celal Bayar Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr, Osman Murat Koçtürk, Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüsniye Gül, Köy-Koop Kastamonu Birlik Başkanı Erol Akar, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Fehmi Enginalp konuşmacı olarak yer aldı.

Birlik Başkanı Erol Akar Yerel yönetimlerle kooperatiflerin işbirliğinin önemine dikkat çekerek, yerel kalkınmanın en önemli dinamiklerden birisi olan kooperatiflerle belediyelerin daha etkin bir çalışma içerisinde olmalarını arzuladıklarını çünkü bu konuda önemli örneklerin olduğunu belirtti.

Ayrıca yapılan bu çalıştaya Kastamonu yöresel ürünlerini ve Birliğimizi tanıtmaya yönelik kurduğumuz stantla katılım sağladık.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Saturday the 20th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates